Online video konzultáció
Az online video konzultációs rendszer valamint az írásos távkonzultáció olyan kommunikációs felület, ahol a páciensellátás, a személyes megjelenés nélkül is biztonsággal megvalósulhat. Az online video konzultációs rendszer Intézményünkben már regisztrált, illetve klinikánkra első alkalommal érkező új páciensek számára – regisztrációt követően – egyaránt elérhető. Az online video konzultáció, jellegéből adódóan bizonyos mértékben korlátozottabb lehetőségeket nyújt, mint a személyes szakorvosi vizsgálat. Az online video konzultáció során ebből kifolyólag rejtve maradhatnak olyan információk, fizikai elváltozások, betegségek, amelyek ismerete a továbbiakban fontos tényezőként szerepelhet a diagnózis felállításában, illetve a páciens gondozásában. Az online video konzultációt követően ezért minden esetben szükséges és javasolt a későbbiekben a személyes szakorvosi konzultáció igénybevétele is.

Milyen esetekben javasolt az online video konzultáció?

Írásos távkonzultáció
Az alapbetegség hosszú távú gondozása, laborértékekhez történő gyógyszeres beállítás meghatározott esetekben indokolttá teheti az írásos távkonzultációt. A távkonzultáció igénybevétele minden esetben kezelőorvos javaslatára történhet a szakorvosi kontrollok között eltelt időben. A távkonzultáció írásban történik. A konzultáció gyors, egyszerű kérdések megválaszolására, megkezdett gyógyszeres kezelés beállítására, kontroll laboreredmények gyors értékelésére, a kontroll konzultációra el nem hozott eredmények utólagos rövid, szakorvosi írásos kiértékelésére, kizárólag szakorvos kérésére választható gondozási felület. Az írásos távkonzultáció kizárólag Intézményünkben már gondozásban lévő páciensek számára vehető igénybe.

Dietetikai írásos távkonzultáció
Az alapbetegségek kezelése során a szakorvosi gondozás számos esetben igényli a párhuzamosan történő dietetikai gondozás fenntartását is. Az írásban történő dietetikai gondozás hatékonysága nem összevethető a személyes konzultácó hatékonyságával. Kiegészítheti a dietetikai gondozás menetét, de nem helyettesíti azt. Ebben az esetben nincs lehetőség a konzultációk során történő InBody testösszetétel mérés kivitelezésére sem.

Dietetikai távkonzultáció segítségével történhet: