A szexuális úton terjedő betegségek (STD) bárkit érinthetnek, aki nemi életet él. A STD megbetegedések körébe a különféle baktériumok, gombák, vírusok és paraziták által okozott nemi úton terjedő fertőzések tartoznak. Szexuális együttlétkor több, mint 30 féle kórokozó is terjedhet és egy-egy aktus során akár többféle kórokozóval is megfertőződhetünk. A fertőzést a férfiak esetében többnyire nem kíséri tünet, a nőknél leggyakrabban viszketés, alhasi fájdalom és visszatérő húgyúti panaszok jelentkezhetnek.

A STD megbetegedések az esetek többségében azonban többnyire tünetmentesek, vagy csak minimális tünetekkel jelennek meg, így a nem kezelt vagy elhanyagolt fertőzések a későbbiekben komoly problémákat okozhatnak a várandósság vagy a szülés során, illetve növelhetik a meddőség kockázatát is.

Milyen esetekben javasolt STD-szűrést kérni?

STD vizsgálataink az alábbi területekre terjednek ki:

Intézményünk szülész-nőgyógyász szakorvosai a legmagasabb szakmai színvonalon, maximális szakértelemmel és diszkréció mellett biztosítják a szexuális úton terjedő megbetegedések által okozott panaszok alapos feltárását és megfelelő kezelését.