Intimtorna közben biztos vagy benne, hogy a helyes izmokat aktiválod?

Biztos vagy benne, hogy jó izmokat szorítasz az intimtorna alatt? Gonda Sára gyógytornász szerint nagyjából 50% az esély rá, hogy a megfelelő izommozgást tanuljuk meg és végezzük a klasszikus, sokszor már online otthonról is “könnyedén” elsajátítható intimtornák alatt.

Ha nem a megfelelő izom mozgást végezzük azonban, az sem a megelőzésben, sem pedig a kellemetlen intim panaszok elmulasztásában nem segít. Sokszor tehát teljesen feleslegesen szorítgatjuk ott lenn, ha nem megfelelően fejlesztjük a medencefenék izmait, a várt eredmény bizony elmaradhat.

A biofeedback intim torna, amely az intim tornagyakorlatok elsajátításának egy innovatív, és intelligens módszere pont ebben a folyamatban segít.

A klasszikus intimtorna egy kívülről nem látható folyamat, éppen ezért nem követhető az izommunka megfelelő, vagy éppen nem megfelelő elsajátítása. A biofeedback eszköz segítségével azonban gyakorlatilag láthatóvá tesszük a láthatatlant. Az intim tréning során használt eszköz pontos visszacsatolást ad a test biológiai jelzéseiről, így segítségével hatékonyabban elsajátítható a tudatos izomlazítás és összehúzás a medencefenék izmaiban.

A torna során egy monitoron ellenőrizzük, hogy a páciens medencefenék-izmainak milyen az alaptónusa, milyen és mekkora erőkifejtésre képes, és, hogy valóban a megfelelő mozgást végezzük-e a gyakorlatok során. Amennyiben a gyógytornász eltérést lát, vagy nem megfelelő mozgást tapasztal, akkor a biofeedback eszköz visszajelzéseivel kiegészítve segít elsajátítani a gyakorlatot a megfelelő formában és erősséggel.

intimtorna biofeedback PeriodX

A módszer lényege tehát az izomtréning idegrendszeri tudatos elsajátítása (a megfelelő mozgássor medencefenék-összehúzás, megtartás, majd lazítás), amelynek köszönhetően már néhány alkalom után önállóan, visszacsatolás nélkül is célirányosan és hatékonyan alkalmazható a javasolt medencefenék torna.

A medencefenék izomzat ilyen formában történő intelligens tanítása, a torna során a megfelelő izmok használatának megismerése és használata minden intimtornát végző nő esetében kiemelt jelentőséggel bír mind a már kialakult panaszok esetében, de megelőzés céljából is kiválóan alkalmazható és elsőként választandó eljárás.

Alkalmazott terápiás területek:

  • Inkontinencia Krónikus székrekedés IBS (irritábilis bél szindróma)
  • Aranyér Krónikus kismedencei fájdalom
  • Kismedencei süllyedések
  • Szülés utáni általános regeneráció
  • Szexuális diszfunkciók kezelése biofeedback módszer segítségével
  • Medencefenék izmainak általános rehabilitációja

Menj biztosra, válaszd az intim torna tudatos formáját a Női Egészséged Megőrzéséért.

Időpontfoglalási igény küldése

Online bejelentkezési felületünk bevezetése folyamatban van. A rendszer üzembehelyezéséig kérjük töltse ki az űrlapot és kollégáink telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot gyors és gördülékeny időpontfoglaláshoz.

További cikkek

A szemhéjplasztika az egyik legpopulárisabb beavatkozás a plasztikai sebészet berkein belül. Ezért mi vettük a bátorságot és utánajártunk, hogy miben rejlik a népszerűsége és hogyan járul hozzá az igéző tekintethez.
Az arcplasztika egy igen sokszínű eljárás, amely mindig az egyedi igényekhez igazodik és plasztikai sebész sok éves szakmai tapasztalatával kiegészítve egy új szintre emeli az arc újrafiatalítását.
Korábban a plasztikai sebészet a nők kiváltságának számított, a férfiaknak szánt eljárások kevésbé voltak elfogadottak, sőt sok esetben tabunak számítottak. Azonban a modern társadalomban ez a megközelítés jelentősen megváltozott.
A plasztikai sebészetnek nem az éppen aktuális szépségideálok megvalósításáról kellene szólnia, hanem az egyedi szépség tiszteletéről, hiszen az egyedi vonások hangsúlyozása segít megtalálni és kifejezni saját szépségünket.