Kismama gyógytorna és szülés utáni regeneráció jelentősége

A női test a várandósság kilenc hónapja alatt számos hormonális és testi változáson megy keresztül, annak érdekében, hogy a magzat nyugalomban és egészségben fejlődhessen. A hangulatingadozások és reggeli rosszullétek mellett a támasztó- és mozgató szervrendszeri panaszok is megjelenhetnek az ilyenkor normális testsúlynövekedés következtében. Egyoldalú terhelések és izomfeszülések alakulhatnak ki, amit tovább fokozhatnak az esetleg már a várandósság előtt is meglévő testtartáshibák. A gyógytorna segítségével ezek a panaszok megszüntethetőek.

Testsúlynövekedés és hormonális változások hatására medencefenék izomzatának gyengülése szintén gyakori probléma. A gátizomzat egészséges működése hatással van az általános fizikai állapotra és elengedhetetlen szerepet tölt be a várandósságban és később a szülésben. A medencefenék izomzatának gyengülése különböző egészségügyi problémákhoz vezethet, amely negatív hatást gyakorolhat a kismama életminőségére, így a gátizomzat erősítése nélkülözhetetlen a várandós torna során.

gyógytorna
A gátizomzat erősítése nélkülözhetetlen a várandós gyógytorna során.

Várandósság alatt még nagyobb figyelmet kap az egészséges életmód, amelyben a kiegyensúlyozott táplálkozás mellett a testmozgás is helyet foglal. Gyógytornász által javasolt életmódbeli változtatások, célirányos tornagyakorlatok, core izmok megerősítése és a testtartásban bekövetkezett változások korrigálása segíti a szöveti regenerációt és felkészíti a kismama testét az új családtag érkezésére.

Újdonsült anyukaként a nőgyógyászati vizsgálatok mellet nem szabad elhanyagolni a gyógytornász által végzett állapotfelmérést, hiszen a szülést követően olyan panaszok jelentkezhetnek, mint a derékövi fájdalom, szétnyílt hasizom vagy a medencefenék izmainak gyengülése következtében kialakuló vizelettartási problémák.

A személyre alakított mozgásterápiának köszönhetően ezek a tünetek enyhíthetőek, így támogatva az édesanyák szülés utáni regenerációját. A gyógytornásszal folytatott közös munka által az újszülött fizikai ellátása napról napra könnyebb lesz, valamit elősegíti a korábbi mozgáshoz, sporthoz való visszatérést.

Időpontfoglalási igény küldése

Online bejelentkezési felületünk bevezetése folyamatban van. A rendszer üzembehelyezéséig kérjük töltse ki az űrlapot és kollégáink telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot gyors és gördülékeny időpontfoglaláshoz.

További cikkek

A szemhéjplasztika az egyik legpopulárisabb beavatkozás a plasztikai sebészet berkein belül. Ezért mi vettük a bátorságot és utánajártunk, hogy miben rejlik a népszerűsége és hogyan járul hozzá az igéző tekintethez.
Az arcplasztika egy igen sokszínű eljárás, amely mindig az egyedi igényekhez igazodik és plasztikai sebész sok éves szakmai tapasztalatával kiegészítve egy új szintre emeli az arc újrafiatalítását.
Korábban a plasztikai sebészet a nők kiváltságának számított, a férfiaknak szánt eljárások kevésbé voltak elfogadottak, sőt sok esetben tabunak számítottak. Azonban a modern társadalomban ez a megközelítés jelentősen megváltozott.
A plasztikai sebészetnek nem az éppen aktuális szépségideálok megvalósításáról kellene szólnia, hanem az egyedi szépség tiszteletéről, hiszen az egyedi vonások hangsúlyozása segít megtalálni és kifejezni saját szépségünket.