A páciensek panaszmentessé szeretnének válni, nem pajzsmirigy-mentessé! – 3. rész

Ismerd meg „A páciensek panaszmentessé szeretnének válni, nem pajzsmirigy-mentessé!” sorozatunk 3. részét, amiből kiderül, hogyan élte meg páciensünk az ultrahang vezérelt vékonytű-biopsziás mintavétel vizsgálatot és elárulja, hogy miért nem kell félni a tűszúrástól.

” Vékonytű-biopsziás mintavételre érkeztem Dr. Bakos Bencéhez, egy igen méretes göbbel a pajzsmirigyem jobb lebenyében. Ahogy az lenni szokott hiába tájékoztattak alaposan vizsgálat folyamatáról én feltúrtam az internetet, hogy minden apró lépéssel tisztába legyek. Mondanom sem kell az érdekelt a legjobban, hogy mennyire fog fájni, tudok-e enni, inni utána, mekkora tű mérete.

Sajnos én olyan ember vagyok, aki eléggé rágörcsöl ezekre a vizsgálatokra, így amikor felajánlották, hogy kérhetek helyi érzéstelenítést rögtön éltem a lehetőséggel. A vizsgálat előtt az orvosom mindent alaposan elmagyarázott, megválaszolta a felmerülő kérdéseimet és megnyugtatott, hogy nincs okom félni.

Miután hatott az érzéstelenítés és már én is kifogytam a kérdésekből elkezdődött a vizsgálat. Minden nagyon gyorsan történt, időm sem volt aggódni. A mintavétel közben a fájdalom alig jelentkezett, csak egy kis nyomásérzetet tapasztaltam az eljárás elején.

Az aspirációs citológia után nem éreztem semmi szokatlant. Ugyanúgy tudtam enni és inni, semmi nyoma nem maradt a tűszúrásnak a nyakamon. Így utólag visszatekintve felesleges volt ennyire tartanom a vizsgálattól. Érzésre leginkább egy vérvételhez tudom hasonlítani és a tű mérete sem olyan elrettentő, mint elsőre gondoltam. A profi kezek és a környezet sokat segített abban, hogy megnyugodjak és ellazuljak a mintavétel alatt.

Szerencsésnek mondhatom magam, mert pár napon belül megérkezett az eredményem, amiből kiderült, hogy jóindulatú göböm van.

Ez az én történetem az aspirációs citológiáról a ThyroCare Központban!”

Időpontfoglalási igény küldése

Online bejelentkezési felületünk bevezetése folyamatban van. A rendszer üzembehelyezéséig kérjük töltse ki az űrlapot és kollégáink telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot gyors és gördülékeny időpontfoglaláshoz.

További cikkek

A szemhéjplasztika az egyik legpopulárisabb beavatkozás a plasztikai sebészet berkein belül. Ezért mi vettük a bátorságot és utánajártunk, hogy miben rejlik a népszerűsége és hogyan járul hozzá az igéző tekintethez.
Az arcplasztika egy igen sokszínű eljárás, amely mindig az egyedi igényekhez igazodik és plasztikai sebész sok éves szakmai tapasztalatával kiegészítve egy új szintre emeli az arc újrafiatalítását.
Korábban a plasztikai sebészet a nők kiváltságának számított, a férfiaknak szánt eljárások kevésbé voltak elfogadottak, sőt sok esetben tabunak számítottak. Azonban a modern társadalomban ez a megközelítés jelentősen megváltozott.
A plasztikai sebészetnek nem az éppen aktuális szépségideálok megvalósításáról kellene szólnia, hanem az egyedi szépség tiszteletéről, hiszen az egyedi vonások hangsúlyozása segít megtalálni és kifejezni saját szépségünket.